Здр.имам алфа 145 1.4 боксер,карам тази кола от една година досега не съм имал никакви проблеми.от една седмица ми губи по 1л. антифриз на 20 км.немога да разбера къде отива,няма видими течове не го смесва с маслото не надува системата всичко изглежда нормално.Някой имал ли е такъв проблем
Известие
Collapse
No announcement yet.
загуба на антифриз
Collapse
X
-
Значи като ти работи известно време и след това гасиш колата, отваряш капачката на антифриза и трябва да чуеш звук все едно отваряш шише кола. Ако не го чуеш значи системата ти е отворена и от някъде губиш течност. 1л на 20км е ацки много
Иди и гледай на канал от къде капе!
Comment
-
Плюе ли през ауспоха течност. Променя ли си оборотите. Виж в казнчето на антифриза дали излизат мехурчета това е сигнал, че някаде в системата влиза въздух.Alfa Romeo 145 1.6 BOXER
sigpic
http://vbox7.com/play:884c5234
http://www.youtube.com/watch?v=utCgI...layer_embedded
Comment
-
@Дидко78
Така, както я описваш, освен някой да ти го краде тоя антифриз, няма друго обяснениеНе може да няма сериозен теч или да не го смесва с маслото, при тоя мега-разход, който описваш
@digitalundgrd
Много е възможно да имаш някое местенце, откъдето да сълзи слаби и затова да не го забелязваш_______
146 JTD - ex
Renault Megane II 1.5 dci - ex
Nissan Qashkai 2.0 CVT - current
Comment
-
Днес след обяд протече на интересно място по средата на купето отдолу се видя прави локва. Мисля, че е от маркучите за парното където отиват към радиаторчето, но не съм сигурен, ходих на майстор ще надуем системата за да видим точно къде е теча, интересно вътре в купето е сухо.
Comment
-
Лятото и при мен започна да намалява драстично антифриза и си купих едно прахче,което се сипва и запушва течовете.От както съм го сипал нивото не е мръднало.Brera 2.4 JTD 20v, 147 1.6 16v Ex, GT 1.9 16v Multijet Ex, 147 1.9 16v Multijet Ex, 147 1.9 8v JTD Ex, 145 1.6 Boxer Ex
За ортодоксалните “Алфисти” друг мотор освен боксера не съществува!!!
Comment
-
Първоначално публикувано от zaryto Покажи съобщениеЛятото и при мен започна да намалява драстично антифриза и си купих едно прахче,което се сипва и запушва течовете.От както съм го сипал нивото не е мръднало.
Comment
Comment